Ovde daleko – omaž junacima u Velikom ratu

97

11.11.202011.11.2020

„U nedelji kada se obeležava Dan primirja, usled zdravstvenih mera izazvanih pandemijom virusa korona, ne može se održati tradicionalna ceremonija na srpskom vojničkom groblju Tije. Srpska zajednica u Pariskom regionu ukazuje počast našim hrabrim precima iz Prvog svetskog rata simbolično-umetničkim zapisom „Ovde daleko“. Neka je večna slava i hvala srpskim herojima koji su stradali tokom golgote i vaskrsenja Srbije u Prvom svetskom ratu!“, istakli su članovi Saveza Srba u Francuskoj.

Danica Dana Dodić pesnikinja iz Pariza, napisala je pesmu „Ovde daleko“. Na njene stihove posvećene Velikom ratu i stogodišnjici njegovog završetka muziku je napisao srpski kompozitor Miroljub Aranđelović Rasinski. Pesmu je prošle godine u Srpskog kulturnog centru u Parizu prvi put izveo mladi operski pevač, baritom Milutin Jocić. Za ovu godinu kada se usled borbe sa pandemijom virusa korona ne smeju organizovati manifestacije Danica je u saradnji sa srpskim aktivistima iz Pariza sni..

The post Ovde daleko – omaž junacima u Velikom ratu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article