“Ova nedelja je stvarno veoma kritična”: Zbog porasta broja zaraženih, vlasti u Kanadi donele nove odluke

99

Zbog porasta broja slučajeva korona virusa vlasti Britanske Kolumbije u Kanadi naredile su zatvaranje svih noćnih klubova, dok je u Ontariju odloženo ublažavanje preostalih restriktivnih mera uvedenih zbog sprečavanja širenja virusa kovid-19.

Porast broja novih slučajeva počeo je da se beleži nakon što su učenici krenuli u škole koje su više od pet meseci bile zatvorene, prenosi Rojters.

U poslednja 24 sata u toj kanadskoj pokrajini broj novih slučajeva je porastao za 1.606, čime se ukupan broj obolelih od početka pandemije povećao na 133.748.

Od virusa je do sada preminulo 9.153 osoba.

“Ova nedelja je stvarno veoma kritična nedelja. Ovo je veoma zabrinjavajuće, jer kada se zaraza pojavi u školi, to je samo refleksija onoga što se dešava u zajednici”, rekla je šefica kanadske službe za javno zdravlje Tereza Tam.

Vlasti Britanske Kolumbije zatražile su od restorana, barova i ugostiteljskih objekata da prodaju alkohol do 22 sata i da se zatvaraju u 23 sata.

Nastavi sa čitanjem

The post “Ova nedelja je stvarno veoma kritična”: Zbog porasta broja zaraženih, vlasti u Kanadi donele nove odluke appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article