Otvorena nova biblioteka Srpskog centra u Beču

91

Srpski centar u Beču otvorio je danas vrata nove, renovirane biblioteke, u kojoj se nalazi više od 5.000 naslova, koji se sada nalaze na raspolaganju svim pripadnicima srpske dijaspore, ljubiteljima pisane reči u glavnom gradu Austrije.
Otvaranje biblioteke organizovano je skromno, uz poštovanje svih epidemioloških mera, u prisustvu ograničenog broja ljudi.

Prvobitno, bilo je planirano da biblioteka bude otvorena 13. marta ove godine, jer je epidemija koronavirusa sve zaustavila, ali su članovi udruženja neplanirani „odmor“ iskoristili za renoviranje prostorija, pa je biblioteka sada i modernije opremljena i punija knjiga.

Ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić istakao je da su ljudi u proteklih 10 meseci bili najčešće upućeni sami na sebe ili na svoje najbliže, pa se čini da se upravo sada pokazalo koliko je knjiga veliki, dobar i dragocen prijatelj. To je, primetio je, i period u kojem su se nove knjige najviše pojavljivale na tržištu i nalazile svoj put do čitalaca.

– Sada u B..

The post Otvorena nova biblioteka Srpskog centra u Beču appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article