Otkazan Prosvjetin Srpski novogodišnji koncert

45

13.01.202113.01.2021

Upravni odbor Prosvjete iz Austrije odlučila je da jubilarni, deseti Prosvjetin Srpski novogodišnji koncert u Beču pomeri za sledeću godinu. Pandemiološki uslovi nisu dozvolili da se još jedna kulturna manifestacija održi. „Iako je program bio spreman, kao i značajni srpski i internacionalni umetnici, okolnosti nisu dozvolile da se slavljenički koncert održi. Svima nam je žao, kao i ranijih godina mnogo rada je uloženo u pripremu, posebno jer je ovaj koncert trebao biti jubilaran. Bila je to prilika i da se podsetimo ranijih koncerata i uspostavljanja i stvaranja ove važne tradicije bečkih Srba, koja je svih ovih godina uspešno predstavljala našu vrhunsku kulturu, umetnost, muzičku tradiciju, ali i reprezentovala viševekovno prisustvo Srba u Austriji“, istakli u Srpsko prosvetnom i kulturnom društvu Prosvjeta.

Ipak za ovu godinu vredni članovi Prosvjete iz Austrije su pripremili kratak film uz „lepe muzičke trenutke, kojih je bilo mnogo tokom prethodnih devet kon..

The post Otkazan Prosvjetin Srpski novogodišnji koncert appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article