Osvećenje kamena temeljca za novi hram u Kufštajnu u Austriji

38

10.07.202110.07.2021

Doček vladika, gostiju u Kufštajnu u Austriji
Foto: FB vladika Andrej

Na sveopštu radost Srpske pravoslavne crkve u četvrtak 8. jula osvećen je kamen temeljac za novi hram Sv. Visariona Ispovednika u Kufštajnu u Austriji. „Godinama unazad Crkvena opština u Kufštajnu je bila posvećena realizaciji ideje da se na kufštajnskoj parohiji sagradi dostojan hram posvećen sveštenomučeniku i ispovedniku Sv. Visarionu Savaitu, koji je u ovom gradu i postradao. Uprkos mnogim otežavajućim okolnostima, ovih dana je gradnja hrama i započeta“, istaknuto je na stranici Srpske pravoslavne crkve za Austrijsko-švajcarsku eparhiju.

Episkopi austrijsko – švajcarski Andrej i pakračko – slavonski Jovan osveštala su kamen temeljac. Pored njih sasluživali su sveštenici iz Minhena, Salcburga, Linca, Sankt Peltena i Kufštajna. U kamen temeljac su, kao poseban blagoslov, položena tri kamena iz isposnice Sv. Visariona kod manastira Pakra, gde je ovaj ugodnik Božiji proveo jedno vreme svoga p..

The post Osvećenje kamena temeljca za novi hram u Kufštajnu u Austriji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article