Opština Trpinja predstavila projekat „Zaželi“ kojim je zaposleno 15 žena

61

Projekat „Zaželi“ u Trpinji će trajati 16 meseci od čega 12 meseci se odnosi na zapošljavanje žena i pružanje usluga korisnicima. U sklopu projekta biće osigurane potrepštine za krajnje korisnike na mesečnom nivou.

– Ovo je nastavak projekta Zaželi na području opštine Trpinja, odnosno njegov drugi deo. Zadovoljni smo kako projekat teče i sa zapošljavanjem i sa prikupljanjem korisnika, smatramo da je ovo jedan dobar projekat socijalnog tipa gde pomažemo svojim stanovnicima kada su one osnovne životne potrebe u pitanju – istakao je načelnik opštine Trpinja Miroslav Palić.

Pored 15 zaposlenih žena još dve osobe rade na projektu kao voditelj i kao asistent na projektu. Partner na ovom projektu Opštini Trpinja je Udruženje „Treća životna dob“ kao i obavezni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu brigu Vukovar.

– Naš plan je bio da imamo 90 korisnika, međutim ljudi se svakodnevno javljaju i taj broj će biti veći. Udruženje „Treća životna dob“ provodi projekat i ima..

The post Opština Trpinja predstavila projekat „Zaželi“ kojim je zaposleno 15 žena appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article