Opština Negoslavci pomaže kupovinu porodičnih kuća

174

U opštini Negoslavci trenutno je otvoren Javni poziv za sufinansiranje kupovine kuće za mlade i mlade porodice. Poziv je raspisan 8. juna, a rok za podnošenje prijava je 30 dana. Svi koji žele da kupe kuću u ovoj opštini imaju priliku da do 7. jula dostave potrebnu dokumentaciju i ukoliko zadovolje uslove konkursa, lokalna samouprava dodeliće im 25.000 kuna za kupovinu stambene jedinice.

– Ovo je namenjeno ljudima mlađim od 45 godina, potrebno je da taj uslov poštuje bar podnositelj zahteva. Objavljen je i pravilnik za kupovinu kuća na području opštine, određena je komisija koja će se baviti proverom dokumentacije, sastavljanjem rang liste i komisija za žalbe. Definisani su svi uslovi, a jedan je da imate prebivalište na području opštine Negoslavci iako je ostavljena mogućnost i svim zainteresovanim sa šireg područja opštine i definisano je i bodovanje prema broju članova porodice.

Naš javni poziv je sličan onome koji je prošle godine imala Vukovarsko-sremska županija, ali je liberal..

The post Opština Negoslavci pomaže kupovinu porodičnih kuća appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article