Opština Borovo zaposlila 30 žena koje će pomagati starima

121

Poput mnogih jedinica lokalne samouprave, institucija i udruženja i opština Borovo uključila se u drugu fazu projekta „Zaželi“ koja se odnosni na pomoć u kući za starije i nemoćne osobe. Projekat je predstavljen prvog septembra, a to je ujedno bio i prvi radni dan za 30 žena iz ovog mesta koje će se u narednih godinu dana brinuti o ukupno 180 korisnika.

– Svaka žena ima šest korisnika, a one su zadužene da održavaju čistoću životnog prostora korisnika, da im pomažu u pripremi hrane, prilikom odlaska u prodavnicu, plaćanja računa, odlaska kod doktora ili u apoteku. One će se i družiti sa korisnicima i raditi još neke poslove za kojima se ukaže potreba, a odnose se na pomoć našim starijim i nemoćnim sumeštanima – govori voditelj projekta Miloš Maksimović.

Neke od zaposlenih žena već su radile ovaj posao u okviru prve faze projekta, a neke su zaposlene po prvi put. Jedna od onih koje su po prvi put dobile priliku da rade kroz ovaj program je pedesetogodišnja Biljana Sremac.

– Već dugo ..

The post Opština Borovo zaposlila 30 žena koje će pomagati starima appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article