Опроштајна посета амбасадора Републике Аргентине

44

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Аргентине Естанислаоа Завелса и захвалио му на значајном доприносу који је својим дипломатским умећем дао билатералним односима.

Председник Вучић је амбасадору Завелсу захвалио на принципијелном ставу Аргентине да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на подршци у међународним организацијама по том питању, и додао да Србија сматра Аргентину истинским пријатељем.
Двојица саговорника су се сагласили да су дугогодишње пријатељство и међусобно разумевање чврста основа да Србија и Аргентина интензивирају политички дијалог и оснаже економску сарадњу, као и сваку другу сарадњу од обостраног интереса.
Амбасадор Завелс је изразио захвалност за подршку коју је имао током рада у Београду. Он је издвојио неколико области у којима види значајне могућности за сарадњу, попут пољопривреде, енергетике, као и науке и истраживања.
Председник Вучић и амбасадор Завелс су изразили н..

The post Опроштајна посета амбасадора Републике Аргентине appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article