Onlajn premijera dokumentarca o životu kontroverzne srpske umetnice “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca”!

91

Dokumentarni film “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca” Borisa Miljkovića biće premijerno prikazan 5. decembra u onlajn bioskopu MOJ OFF, javila je distributerska kuća iz Beograda MegaCom film.

Neobične okolnosti Marininog povratka Beogradu nakon četiri decenije, njena putujuća retrospektivna izložba “Čistač” sa finalnim odredištem u prestonici, poslužile su kao povod i inspiracija za nastanak filma reditelja i scenariste Miljkovića.

Svetska premijera ovog filma održana je na ovogodišnjem 26. Sarajevo filmskom festivalu, da bi nastavio svoj put dalje po svetskim filmskim smotrama – Jihlav u Češkoj, Mostra de Valencija u Španiji, Sao Paulo Mostre u Brazilu i festivala u Varšavi, Poljska.

“Sada je pitanje kako podići ljudski duh”: Marina Abramović u izolaciji u Austriji čeka povratak u Njujork

Nakon gotovo 40 godina odsustva Marina Abramović se vraća u grad gde je rođena i odrasla, mesto koje je napustila ili kao da je iz njega još tada pobegla. Njen kompleksan život i rad ..

The post Onlajn premijera dokumentarca o životu kontroverzne srpske umetnice “Povratak kući – Marina Abramović i njena deca”! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article