“Ogromna mi je ČAST”, srpsko-američka naučnica, Gordana Vunjak Novaković u finalu najprestižnije evropske nagrade za PRONALAZAČE! (FOTO, VIDEO)

19

Srpsko-američka naučnica Gordana Vunjak-Novaković izjavila je danas da joj je ogromna čast što je ušla u finale za nagradu Evropske agecije za pronalazače, i to zbog novog pristupa koji omogućava da se pacijentima regenerišu kosti, srce i pluća.

“Nagrada je za životno delo, i nominovana sam za novi pristup inženjerstvu humanih tkiva koji omogućava da regenerisemo kosti, srce i pluća koristeći matične čelije pacijenta”, rekla je Vunjak-Novakovićeva za Tanjug.

Dodala je da joj je neverovatno drago što je u konkurenciji za tu prestižnu nagradu kao srpsko-americki naucnik i inovator.

Gordana Vunjak-Novaković izabrana je za finalistkinju Evropske nagrade za pronalazače – za inovativni doprinos u biomedicini, koji između ostalog otvara vrata regenerativnoj medicini, objavio je danas u Minhenu Evropski zavod za patente.

Foto: PrintScreen/YouTube
Vunjak Novaković kandidovana je u kategoriji “Životno delo”, a za tu prestižnu nagradu, kako je navedeno na sajtu EPO, “bore se” još dva nemačka ..

The post “Ogromna mi je ČAST”, srpsko-američka naučnica, Gordana Vunjak Novaković u finalu najprestižnije evropske nagrade za PRONALAZAČE! (FOTO, VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article