Ognjen Vukmirović novi zamenik župana Šibensko-kninske županije

83

Na prevremenim izborima za zamenika župana Šibensko-kninske županije iz redova srpske nacionalne manjine Ognjen Vukmirović (SDSS) dobio je 89,8 procenata glasova birača, dok je njegov protivkandidat Ilija Krneta (SDP) dobio 8,66 posto podrške glasača.

Prema prvim privremenim podacima koje je objavila Državna izborna komisija RH, nešto iza 20 časova u nedelju, zamenik načelnika opštine Biskupija Ognjen Vukmirović dobio je 2.084 glasa, dok je Ilija Krneta imao svega 201 glas podrške. Na 54 izborna mesta glasalo je 24 odsto stanovništva sa pravom glasa, odnosno 2.320 od registrovanih 9.680 glasača u županiji. Nevažećih listića bilo je 35, odnosno 1,51 posto.

Odaziv na izbore bio je relativno slab. Pravo glasa iskoristilo je manje od četvrtine upisanih birača, a najveća izlaznost zabeležena je u Biskupiji, Erevniku i Kistanjama.

Prevremeni izbori za zamenika župana Šibensko-kninske županije iz redova srpske nacionalne manjine održani su jer je to mesto ostalo upražnjeno nakon ostavke bi..

The post Ognjen Vukmirović novi zamenik župana Šibensko-kninske županije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article