Ognjen Petković „U svojim filmovima se uvek vraćam na Vukovar“

91

Ognjen Petković rođen je u Vukovaru 1986. godine. U rodnom gradu završio je Opštu Gimnaziju, a kasnije je na školovanje otišao u Novi Sad gde je 2004. godine upisao glumu u klasi profesora Bore Draškovića. Glumu je završio 2008, a nakon sedam godina upisao je i doktorske studije iz smera audio-vizuelne umetnosti i krajem ove godine trebao bi da doktorira.

Paralelno sa glumom 2011. godine uplovio je i u scenarističko-rediteljske vode. Pisao je scenarija i režirao filmove i pozorišne predstave. Osnovao je vlastitu produkcijsku kuću „Mansarda” sa kojom je već uradio brojne ozbiljne projekte, a u planu je i njegov prvi dugometražni igrani film.

Povod za razgovor s njim ne leži samo u činjenici što je Ognjen „naš čovek”, Vukovarčanin, nego su to i brojne nagrade koje je svojim kratkim igranim filmovima osvajao na prestižnim filmskim festivalima po Evropi i svetu. Onda je nekako i red da i sredina iz koje je potekao sazna nešto više o njemu i posveti mu, barem na ovaj skroman način, zasluž..

The post Ognjen Petković „U svojim filmovima se uvek vraćam na Vukovar“ appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article