Оdržana izveštajna skupština Zajedničkog veća opština

163

Zbog epidemije izazvane pojavom koronavirusa sednica je održana mesec dana kasnije nego što je to inače uobičajeno. Nakon utvrđivanja kvoruma i izglasavanja dnevnog reda, predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić izneo je članovima Skupštine sve aktivnosti tokom prethodne godine.

– Ono što je meni zasita drago to je da je Zajedničko veće opština u 2019. godini veoma raznovrsno provodilo brojne programske aktivnosti, ne samo one koje su zacrtane planom i programom rada, nego i više od toga jer su se pojavljivale neke nove aktivnosti i projekti u koje smo ulazili, pa smo na neki način prevazišli granice onoga što smo nameravali da uradimo. U svakom slučaju naš zadatak je ostao nepromenjen, odnosno da radimo na očuvanju prosvetne i kulturne autonomije, da razvijamo izdavaštvo i informisanje na srpskom jeziku i pismu. Kada je u pitanju domen obrazovanja napravili smo velike i značajne iskorake pogotovo što smo uspeli da pomognemo mnogobrojne naše učenike, da im obezbedimo školski ..

The post Оdržana izveštajna skupština Zajedničkog veća opština appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article