Održana 11. Konferencija srpske medicinske dijaspore

36

20.06.202121.06.2021

Foto: arhiva royalfamily.org

U Beogradu u Belom dvoru održana je 11. Konferencija srpske medicinske dijaspore. Tradicionlano ovu manifestaciju su zvanično otvorili prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina. Ovogodišnju Konferenciju pratilo je, preko interneta, više od 1.000 lekara, uz učešće eminentnih predavača iz inostranstva i regiona.

Dvodnevna konferencija se održala pod pokroviteljstvom prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, u organizaciji Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine, uz podršku Ministarstva zdravlja, Lekarske komore Srbije, Svetske zdravstvene organizacije, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ministarstva spoljnih poslova i Kraljevskog medicinskog odbora.

Konferencija je svečano otvorena obraćanjima Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, koji su pozdravili učesnike, kao i sve prisutne na ceremoniji otvaranja, i zahvalili im na velikoj pomoći i podršci ovoj tradicionalnoj Konferenciji. Na svečanom ..

The post Održana 11. Konferencija srpske medicinske dijaspore appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article