Odluka o odlasku dilema između očuvanja mentalnog zdravlja ili kičme

111

Foto: Tviter Tokom epidemije korona virusa koja je prvo počela u Kini, redovno je „izveštavao na Tviteru o stanju na terenu“. U Kinu je prvo otišao sam , a potom i njegova porodica, žena i ćerka.
Bojan kaže da je prelomio da ode iz Srbije noseći se mišlju „ma bilo gde“, onog trenutka kada je izgubio i poslednju nadu da će uspeti da u okviru svoje profesije radi posao koji voli, a da istovremeno može da pruži svojoj porodici ono što zaslužuje.
„Stvari su postale toliko predvidive, a ja sam po prirodi posla morao da budem informisan i da čitam vesti (koje se i dalje kao na industrijskoj traci ponavljaju), da je počela glava da me boli. Svakodnevno. Bukvalno sam shvatio da je odluka o odlasku dilema između očuvanja mentalnog zdravlja ili kičme“, objašnjava Bojan.
Kako kaže nikada mu ranije „nije palo na pamet“ da bi mogao živeti u Aziji.
„Ranije sam maštao o Australiji, a Kina mi nije bila ni na kakvoj listi. Pa naši prvi susreti sa idejom Kine i Kineza kroz odrastanje su bili kung fu f..

The post Odluka o odlasku dilema između očuvanja mentalnog zdravlja ili kičme appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article