Odlična godina za hotele u Crnoj Gori

117

Na osnovu podataka lokalnih turističkih organizacija, u Crnoj Gori trenutno boravi oko 190.000 turista, što je jednako broju koji je zabeležen prošle godine. Međutim, ono što izdvaja ovu od prošle godine je odlična popunjenost hotela. Po svemu sudeći, ova godina bi za hotelijere u Crnoj Gori mogla da bude rekordna

Zabeležena je odlična godina za hotele u Crnoj Gori. Portparolka Nacionalne turističke organizacije ove zemlje Nina Vukčević je izjavila je da su zadovoljni turističkom sezonom.

Najviše turista boravi u Budvi, Ulcinju i Herceg Novom. Međutim, zabeležena je dobra posećenost i na severu zemlje, gde su evidentirane dvocifrene stope rasta broja turista, izjavila je Nina Vukčević. Kako je dalje saopšteno, u Žabljaku ima skoro 20% turista više nego prošle godine, u Kolašinu je zabeležen porast brja turista od čak 28 %, navodi eKapija.

Turistička sezona je bolja ove godine i za hotelijere. U pojedinim hotelima je čak zabeležena bolja sezona od one 2019. godine. U ovom trenutku u hotelima boravi 13 % više turista u odnosu na 2021. godinu, što je 7 % više u poređenju sa 2019. godinom, izjavila je Nina Vukčević.

Najstarija aktivna solana na svetu, saznajte više.

Najviše turista ima iz regiona, pre svega iz Srbije, Bosne i Hercegovine, a od stranih najviše turista ima iz Izraela, Egipta, Kazahstana i Saudijske Arabije. Ove godine su Crnu Goru za odmor izabrali i građani Nemačke, Velike Birtanije, Francuske, Poljske i Sjedinjenih Američkih Država. U hotelima i privatnom smeštaju u prvoj polovini godine je boravilo oko 414.000 turista koji su ostvarili 1,3 miliona noćenja. To je rast od skoro 138% u odnosu na prethodnu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Odlična godina za hotele u Crnoj Gori se pojavio prvo na TU magazin.

Original Article