Odlazeća ambasadorka Kanade u Srbiji doživela srpsku kulturu u punom sjaju, ovo će poneti kao uspomenu!

85

Sela je za razboj da tka pirotski ćilim, doživela kulturu kroz manifestacije, hranu, naše svadbe i slave. Ručni radovi žena iz Srbije koji svedoče o kulturnoj istoriji ovog podneblja – pirotski, staparski i sjeničko-pešterski ćilim, pustovane lopte i minijature rađene vezom i zlatovezom, putovaće sa njom i na drugi kontinent na kojem će služiti svoj novi mandat.

Odlazeća ambasadorka Kanade u Beogradu Kati Čaba, u intervjuu za “Blic nedelje” opisuje šta je na nju u Srbiji ostavilo najjači utisak, koju hranu je probala a koju ume da pripremi, ali i šta bi od tradicije i nasleđa trebalo zadržati, a šta prevazići, piše “Blic”.

Kad ste pre više od tri godine došli u Srbiju, šta je bio vaš prvi utisak?

“Izdvojila bih dve stvari. Prvo, gotovo istog trenutka po dolasku, osetila sam koliko su ljudi srdačni i prijateljski raspoloženi prema meni i mojoj porodici, zbog čega smo se osetili dobrodošlo. Bilo je lepo što smo dočekani raširenih ruku”.

A drugo?

“Druga stvar se nije dogodila istog t..

The post Odlazeća ambasadorka Kanade u Srbiji doživela srpsku kulturu u punom sjaju, ovo će poneti kao uspomenu! appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article