“Obustavićemo aktivnosti”: Nove mere zaustavljaju probe srpskog folklora u Austriji

115

Nove oštrije epidemiološke mere austrijske vlade za suzbijanje dramatičnog širenja korona virusa imaće negativan uticaj na rad srpskih kulturnih umetničkih društava u toj zemlji, jer će od sutra, kada mere stupe na snagu, obustaviti sve probe foklornih sekcija i druge aktivnosti.

Tako će, novim ograničenjem broja osoba u zatvorenom prostoru sa 10 na šest, probe foklora biti onemogućene.

“Ta mera je kraj svih aktivnosti i naši klubovi sada moraju da zaustave rad foklora i drugih aktivnosti “, kaže predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču Luka Marković za Tanjug.

On je istakao da će srpski klubovi pretrpeti veliku štetu, a najveća bi, svakako, bila da deca izgube interes za foklorom, jer je to odličan način ne samo da se neguju naša tradicija i kultura, već da se očuva srpski jezik među omladinom.

Marković je rekao da je od austrijskih vlasti zatraženo jasno tumačenje novih mera, ali da je izvesno da do daljeg neće biti aktivnosti klubova.

I predsednik Srpskog kulturnog centra “S..

The post “Obustavićemo aktivnosti”: Nove mere zaustavljaju probe srpskog folklora u Austriji appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article