Običaji i igre Negoslavaca sačuvani od zaborava

52

U Srpskom kulturnom centru u Vukovaru predstvaljen je još jedan projekat Odbora za kulturu Zajedničkog veća opština koji se ovaj put odnosi na prikupljenu nematerijalnu kulturnu baštinu Opštine Negoslavci.

Na ovom projektu, odnosno knjizi koja je tom prilikom i promovisana, radili su Milica Šarčević, Veljko Maksić i Nebojša Vidović. Ovo je treća knjiga po redu iz projekta Prikupljanje nematerijalne kulturne baštine na teritoriji delovanja Zajedničkog veća opština, a sredstva za taj projekat obezbeđena su preko Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

– Prva knjiga odnosila se na Opštinu Trpinja, druga na Opštinu Borovo i ova treća vezana je za Opštinu Negoslavci. Postoji mogućnost da se sve ovo na kraju objedini i da se iz svega toga izvuče neki običaj koji se recimo praktikuje na jedan način u jednoj sredini, a na drugi način u nekom drugom mestu. Kada sve to sažmemo dobićemo za određeni običaj neku sekvencu koja će kasnije biti nešt..

The post Običaji i igre Negoslavaca sačuvani od zaborava appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article