Obeleženo 20 godina kulturno–umetničkog rada u Bijelom Brdu

175

U Bijelom Brdu je u subotu 12. septembra obeleženo dve decenije rada pododbora Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ i Srpskog kulturno-umetničkog društva „Jovan Jovanović Zmaj“. Tim povodom održan je program na kom je predstavljena monografija ova dva društva te postavljena izložba fotografija sa poslednjih 9 pudarina na kojoj su posetioci mogli videti kako se razvijala jedna od najvećih manifestacija u ovom mestu koju krasi međunarodni karakter.

– Ovo je malo drugačiji program, drugačiji i ritam i ton. Inače poslednjih devet godina ovaj vikend održavamo „Bjelobrdsku pudarinu“, odlazimo u vinograd i družimo se u etno kući. Ove godine smo zbog epidemiološke situacije to promenili i organizovali izložbu fotografija i ovaj program povodom 20 godina rada SKD „Prosvjete“ pododbora Bijelo Brdo i SKUD-a „Jovan Jovanović Zmaj“. Inače to je bilo planirano za 21. mart, ali je odgođeno zbog Korone. Podelićemo zahvalnice i povelje našim članovima i saradnicima – rekao je predsednik bjelobrdskog ..

The post Obeleženo 20 godina kulturno–umetničkog rada u Bijelom Brdu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article