Obeležena godišnjica oslobođenja Banja Luke u Prvom svetskom ratu

103

Služenjem parastosa za sve poginule vojnike i ubijene civile u Prvom svetskom ratu i polaganjem venaca i cveća na spomenik banu Svetislavu Milosavljeviću 20.novembra 2020. godine u Banja Luci je obeleženo 102 godine od ulaska srpske vojske u ovaj grad.

Pomoćnik ministra Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalne pitanja Zoran Milošević i konzul žeran Vesna Marinković, u ime Vlade Republike Srbije, položili su venac na spomenik banu Svetislavu Milosavljeviću – Tisi kojim je obeležena 102. godišnjica oslobođenja Banja Luke u Prvom svetskom ratu.

Pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu Srbije Zoran Milošević tom prilikom rekao je da obeležavanjem dana ulaska srpske vojske u Banja Luku 1918. godine treba poručiti mladim generacijama da se sa ponosom sećaju predaka koji su za slobodu dali ono najskuplje, položili svoj život.

Vence i cveće položili su predstavnici institucija Republike Srpske – delegacija Narodne skupštine Republike Srpske koju su činili poslanici ..

The post Obeležena godišnjica oslobođenja Banja Luke u Prvom svetskom ratu appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article