Obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Banja Luci, dana 15. septembra 2020. godine

84

Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, izaslanik predsednika R. Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je, 15. i 16. septembra 2020. godine Banja Luku.

Odmah po dolasku, ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa predsednicom R. Srpske Željkom Cvijanović, premijerom R. Srpske Radovanom Viškovićem i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Nakon sastanka, kom su prisustvovali i pojedini ministri u Vladi R. Srpske, na svečanosti ispred Palate Republike, ministar odbrane Aleksandar Vulin je kao izaslanik predsednika R. Srbije, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uručio predsednici R. Srpske Ž. Cvijanović replike ratnih zastava i čestitao svim Srbima praznik.

“Da večno žive Republika Srpska i Srbija, praznuju i da otvoreno pogledaju sve ono što ih čeka u budućnosti”, poručila je Ž. Cvijanović po uručenju zastava. Ona je naglasila da se zastave nalaze u srcu srpskog naroda i građana i da je praznik veliki doga..

The post Obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u Banja Luci, dana 15. septembra 2020. godine appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article