Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Baden-Virtembergu i Bavarskoj

49

14.11.202114.11.2021

Radovi učenike Srpskih dopunskih školi u Baden-Virtembergu
Foto: T. Popović

U okviru saradnje dopunske nastave na srpskom jeziku i Generalnog konzulata u Štutgartu i Minhenu, simbolično je obeležen Dan primirja. „Nesebičnim zalaganjem svih nastavnika angažovanih od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u prostorijama oba Konzulata, u Štutgartu 10.11, u Minhenu 08.11. 2021, postavljene su izložbe dečjih radova na temu Velikog rata, u koje su učenici iz svih delova pokrajine Baden-Virtemberga i Bavarske, pretočili stečena znanja sa časova srpskog jezika i istorije u likovno stvaralaštvo“, istakla je koordinatorka Srpske dopunske škole za ove dve pokrajine Tatjana Popović.

Na otvaranju izložbe u prostorijama konzulatu u Štutgartu, generalni konzul Dragan Dimitrijević je istakao: „Ovo je još jedan pokazatelj izvanredne saradnje Generalnog konzulata u Štutgartu i nastavnika koji realizuju nastavu na srpskom jeziku u pokrajini Ba..

The post Obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Baden-Virtembergu i Bavarskoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article