Obeležava se 165 godina od rođenja Nikole Tesle: Evo gde će sve biti proslavljeno, prvi put i u celom Ontariju

24

Nacionalni Dan nauke ustanovljen na dan rođenja jednog od najvećih svetskih umova Nikole Tesle danas se obeležava u Srbiji, a zahvaljujući inicijativi kanadskog poslanika Toma Rakočevića Dan Nikole Tesle prvi put biće obeležen i u čitavom Ontariju, provinciji koja ima 15 miliona stanovnika, a ne samo na Nijagarinim vodopadima i u Hamiltonu.

U SAD, gde je Tesla živeo šest decenija, obeležavanje 165 godina od njegovog rođenja biće upriličeno na Long Ajlendu u Teslinoj jedinoj preostaloj laboratoriji, koja je transformisana u muzejski kompleks.

“Svake godine slavimo rođendan Nikole Tesle kako bismo osvetlili ne samo njegov život i rad, već i njegov trajni uticaj na nas sada i u budućnosti“, rekao je za Tanjug izvršni direktor Teslinog naučnog centra Vordenklif Mark Alesi.

U organizaciji TSCW biće održana Teslina rođendanska izložba i rođendanski noćni šou, za koji je ulaznica 65 dolara. Novac će biti iskorišćen kako bi TSCW prerastao u mesto budućnosti – globalni naučni centar koji una..

The post Obeležava se 165 godina od rođenja Nikole Tesle: Evo gde će sve biti proslavljeno, prvi put i u celom Ontariju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article