OBAVEŠTENJE O ULASKU DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U BOSNU I HERCEGOVINU

101

Savet ministara Bosne i Hercegovine je na 16.sednici održanoj 10.septmebra 2020. godine doneo Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

U skladu sa donetom Odlukom stranci koji ispunjavaju uslove za ulazak u BiH, mogu ući u Bosnu i Hercegovinu ako poseduju negativan nalaz PCR testa na virus SARS-COV-2, koji nije stariji od 48 sati od dolaska na granični prelaz Bosne i Hercegovine.

Bez posedovanja testa u Bosnu i Hercegovinu mogu da uđu državljani Republike Srbije kada u BiH ulaze direktno iz Republike Srbije, kao i njihova maloletna deca i supružnici koji su državljani drugih zemalja.

Državljani Republike Srbije koji su u BiH ušli iz Republike Srbije, a iz Bosne i Hercegovine izašli i otišli u drugu državu, na primer Crnu Goru ili Hrvatsku, po povratku u BiH iz tih zemalja moraju da imaju negativan nalaz PCR testa na virus SARS-COV-2, koji nije stariji od 48 sati od dolaska na granični prelaz Bosne i Hercegovine.

Odluka o propisivanju dodat..

The post OBAVEŠTENJE O ULASKU DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U BOSNU I HERCEGOVINU appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article