O starijoj populaciji u Biskupiji još ima ko da brine

35

Udruženje Žene kosovske doline, iz opštine Biskupija, predstavilo je drugu fazu projekta „Zaželi“ kroz koji će se, uz redovni program „Pomoć u kući“, u periodu od godinu dana, 39 zaposlenih brinuti o 268 korisnika, uglavnom starije životne dobi, sa područja ove ali i drugih opština.

– Promociju projekta koji smo, i ove godine uspeli da realizujemo prvi u našoj sredini, iskoristili smo kao priliku da sve naše zaposlenike okupimo na jednom mestu i da sa njima proslavimo početak još jedne uspešne radne sezone koja je sada pred nama. Priliku za posao sada je dobilo dvadeset i pet žena koje će brinuti o 175 korisnika sa područja opština Biskupija, Kistanje i Ervenik. Sada nas je u kolektivu ukupno 39 zaposlenih, i u odnosu na naš početak zaista smo ponosni na tu brojku.

-Ukupan broj korisnika sa pomenutih opština, uz još neke iz grada Knina, sada je 268 a tu su i oni koji su obuhvaćeni programom „Pomoć u kući“ koji provodimo u kontinuitetu sedam godina. To je, od samog početka, bio i naš ..

The post O starijoj populaciji u Biskupiji još ima ko da brine appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article