O Pupinu za mlade u Švajcarskoj govorila Aleksandra Ninković Tašić

14

08.04.202108.04.2021

Deo učesnika onlajn književne radionice posvećene Pupinu
Foto: rasejanje.info

Književno onlajn veče posvećeno Mihajlu Pupinu održali su na Dan poezije članovi Srpskog akademskog udruženja u Švajcarskoj. Bila je to njihova treća po redu onlajn radionica, na kojoj je gostovala Aleksandra Ninković Tašić, predsednica Obrazovno-istraživačkog društva Mihajlo Pupin.

Preko dva sata vrni poznavalac lika i dela Mihajla Pupina Aleksandra Ninković Tašić govorila je zainteresovanim mladim akademcima o slavnom srpskom naučniku, koji je za svoje delo „Sa pašnjaka do naučenjaka” dobilo Pulicerovu nagradu. Aleksandra Ninković Tašić i nije uspela ni pola toga da navede šta je Pupin uradio i koje je sve zasluge stekao, što i ne iznenađuje mnogo s ozbirom da je Aleksandra prikupila preko 30.000 dokumenata arhivske građe o Pupinu. Organizovala je nekoliko izložbi, koje su bile veoma posećene. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja a nosilac je i titule Viteza srpske kulture. Takođe ..

The post O Pupinu za mlade u Švajcarskoj govorila Aleksandra Ninković Tašić appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article