O problemima Srba iz Hrvatske govorilo se u Skupštini Srbije

78

U domu Narodne skupštine Republike Srbije održana je 16. decembra prva redovna sednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu nakon što je nedavno na konstitutivnoj sednici za novog predsednika ovog skupštinskog odbora izabran narodni poslanik Milimir Vujadinović. Glavna tačka dnevnog reda bila je razmatranje položaja i perspektive Srba u regionu u kontekstu podrške Republike Srbije i uticaja na položaj srpske zajednice u regionu.

Uvodni pozdrav za članove odbora i predstavnike Srba iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dao je potpredsednik Narodne Skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić koji je ukazao da će jedan od prioriteta nove većine u Skupštini i nove Vlade Republike Srbije biti kontinuirani rad na unapređenju položaja Srba koji žive u regionu sa ciljem poboljšanja položaja u kojem se nalaze.

– Nije uvek na isti način postojao izgrađen osećaj prema institucijama Republike Srbije kod našeg naroda i njihovih predstavnika, niti su te institucije pokazivale istu vrstu oseća..

The post O problemima Srba iz Hrvatske govorilo se u Skupštini Srbije appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article