Novo okupljanje u školi folklora u Vukovaru

181

I ove godine 26. i 27. septembra u prostorijama KUD-a Sloga iz Vukovara okupio se veliki broj folkloraša, pretežno mladih, žednih novih saznanja iz oblasti folklorne umetnosti i negovanja srpske narodne tradicije i igara.

– Tema ovogodišnjeg seminara, odnosno škole folklora bile su igre iz Jasenice, Lepenice i Gruže, a naša gošća i predavač bila je Slavica Mihailović iz Kragujevca koja je jedna od naših najcenjenijih i najpoznatijih koreografa. Ona je bila i prošle godine i ostavila je jako dobar utisak na učesnike seminara, a tako je bilo i sada. Dobar deo ljudi koji su ovde vredno radili dva dana su predstavnici kulturno-umetničkih društava iz obe županije koje svojim delovanjem pokriva Zajedničko veće opština i mi činimo sve, kao organizatori ove škole, da svi koji se na ovom prostoru bave folklornim radom steknu što bolja znanja iz ove oblasti i da poboljšaju svoj rad – ističe predsednik Odbora za kulturu ZVO-a Nebojša Vidović.

Gošća iz Kragujevca zadovoljna je prijemom u Vukovar..

The post Novo okupljanje u školi folklora u Vukovaru appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article