Novim aktivnostima stimulišu kulturu čitanja

81

Na ideju za osnivanje kluba čitalaca članovi borovske Prosvjete došli su sticajem okolnosti. Budući da zbog celokupne situacije sa Koronavirusom veća okupljanja nisu moguća razmišljalo se o načinima na koji se aktivnosti mogu prilagoditi proglašenim merama u vezi sa epidemijom i uz manji broj učesnika.

– Bez obzira na sve probleme društvene aktivnosti su nam potrebne i zato moramo da se prilagodimo. S tim u vezi, negde u aprilu, krenuli smo u sanaciju prostora koji je bio u dosta lošem stanju, bilo je dosta vlage a znamo da knjige to ne trpe. Moram reći da u tom periodu ništa drugo i nismo mogli da radimo pa je to vreme iskorišćeno da prostor dovedemo u red – priča predsednica borovskog pododbora Prosvjete Radmila Latas.

Nakon sanacije prostora pokrenute su aktivnosti kojima se nastojalo premostiti period ograničenog kretanja. Pokrenut je program za decu pod nazivom „Raspust u biblioteci“ u kom su učestvovala deca različitih uzrasta. Voditeljke radionica bile su Zorica Kovačević, Rad..

The post Novim aktivnostima stimulišu kulturu čitanja appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article