Nove tehnologije kao pomoć ugostiteljima

135

Startup iz Škotske je za ugostiteljstvo pokrenuo novu uslugu prikupljanja podataka o kupcima, za koju je rekao da će restoranima, barovima i kafićima omogućiti lakše sprovođenje neophodnih mera u cilju sprečavanja cirkulacije koronavirusa

Tehnološka kompanija Stampede kaže da je njena usluga namenjena barovima i restoranima, koja će ugostiteljima, kada se sve bude ponovno vratilo u normalu, pomoći u sprovođenju sigurnosnih mera.

Korisnici Stampede-a mogu bezbedno podeliti svoje detalje sa mestom koje žele da posete, koristeći pametni telefon, omogućavajući barovima i restoranima da naprave svoje baze svoje podataka i beleže tačno vreme poseta.

Lokal može obrisati podatke nakon tri nedelje, ili kako to već nalaže zakon zemlje u kojoj se on nalazi. Jednom kada korisnik poseti lokal i sačuva svoje podatke, Stampede će automatski registrovati posetu. Na taj način, može se uvek znati tačan broj gostiju u svakom trenutku.

Ova usluga nije namenjena nikakvom praćenju ljudi, jedini podatak koji ostaje nakon par nedelja jeste inicijalni unos, tj registracija korisnika, kako bi se kasnije korisnik lakše prijavio, naručio uslugu ili rezervisao svoje mesto sledećeg puta.

Original Article