Nova streljana za novu generaciju ostrovskih strelaca

111

Gađanje glinenih golubova u Ostrovu ima veliku tradiciju. Ovde su stasavali dobri strelci koji su zapažene rezultate ostvarivali u gotovo celoj bivšoj Jugoslaviji, a posebno su se isticali u ovdašnjem okruženju.

Prošle godine u ovom mestu u okviru Lovačkog društva „Jelen“ osnovana je sekcija „Trap skit“ koja je za kratko vreme okupila mlađe članove društva koji su uredili streljanu i aktivirali se u takmičarskom delu.

– Trenutno smo mi mlađi članovi aktivni u ovoj našoj streljačkoj sekciji, a stariji nas pomažu i savetuju nas. Tradicija gađanja glinenih golubova u Ostrovu je velika, naši stariji članovi bili su dosta uspešni u ovoj disciplini. Poslednjih desetak godina nismo imali aktivnu sekciju, međutim sad smo se aktivirali i ponovo smo na streljani – istakao je predsednik sekcije „Trap skit“ Alen Manojlović.

Kupljena je nova mašina za izbacivanje glinenih golubova, ponovo je betonirana pozicija za pucanje i montirana je nova nadstrešnica. Za sad je ovo jedna od boljih streljana ..

The post Nova streljana za novu generaciju ostrovskih strelaca appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article