Nova školska godina – Nove epidemiološke mere i nova školska oprema

116

U tri škole na području grada Vukovara u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu upisano je ukupno 39 prvaka. Njih sedam stiglo je u Osnovnu školu „Dragutin Tadijanović“, što je u odnosu na prošlu godinu kada je ovde bilo pet prvačića malo, ali neznatno povećanje.

Mali broj učenika u ovom slučaju znači i prednost jer deca nisu u obavezi da nose maske tokom nastavnog procesa. Prvog dana škole poštovane su sve mere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a fizička distanca i merenje temperature na ulazu u školu nešto je što je do sada nezabeleženo, a što je ovim prvacima obeležilo prvi školski dan.

– U ovoj školi radim od početka svog radnog veka i pamtim kada smo upisivali četiri do pet paralelki sa po 32 đaka i logično je da ne mogu biti zadovoljna sa današnjim brojem dece. Pripremljeni smo za novi sistem nastave i ja bih želela da on ostane ovakav kao na početku, ali to ne zavisi od nas nego od moguće pojave pozitivnih osoba na virus bilo među zaposlenima, bilo me..

The post Nova školska godina – Nove epidemiološke mere i nova školska oprema appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article