Nova radionica škole Sava o srpskim vitezovima – Pogled u prošlost

28

15.06.202115.06.2021

Foto: onlajn škola Sava

Onlajn škola srpskog jezika, kulture i tradicije organizuje još jednu edukativnu onlajn radionicu posvećenu srpskim vitezima u subotu 19. juna sa početkom u 18 časova po srednoevropskom vremenu. „Ovaj put vas vodimo u srednji vek gde ćemo vas upoznati sa znamenitim srpskim vladarima i vitezovima: carem Dušanom, Markom Kraljevićem, despotom Stefanom Lazarevićem i carem Lazarem, vitezovima koji su svojim herojstvom i zalaganjem pomogli srpskom narodu i ostavili neizbrisiv trag. Govorićemo o njihovoj mudrosti, snazi u teškim vremenima, snalažljivosti i nepokolebljivosti i istaći ćemo dve značajne istorijske bitke, Bitku na Marici i Kosovsku bitku“, istakli su iz privatne škole onlajn Sava.

Vodič na ovom putovanju ćeje Aleksandra Mihajlović, profesorka srpskog jezika i književnosti i autorka nekoliko knjiga, a gost Sava Samardžić, istoričar, nastavnik istorije u Sava onlajn škole srpskog jezika. Na ovoj radionici saznaće se da li je Marko pio..

The post Nova radionica škole Sava o srpskim vitezovima – Pogled u prošlost appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article