Nova nastavnica srpske dopunske škole u Berlinu: Marija Aleksić ima svoju MISIJU! (FOTO, VIDEO)

112

Kada je poslala prijavu za konkurs nastavnice srpskog jezika u dopunskoj školi u Berlinu Marija Aleksić iz Brusa nije ni sanjala da će Ministarstvo prosvete izabrati baš nju. Vest da je primljena ju je više nego oduševila i Marija je bila spremna za novi životni i profesonalni izazov.

Posle završenog Filozofskog fakulteta u Nišu, na katedri za Književnost i srpski jezik, Marija je dobila posao u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Blaževu, selu u blizini Brusa. Njeno desetogodišnje bogato iskustvo u radu sa decom, kao i to što je od 2013. godine članica pevačkog ansambla “Etno grupa Brus”, njeno perfektno poznavanje srpske istorije i geografije a najviše predanost poslu, ljubav prema srpskoj kulturi i tradiciji, koja se ogleda u svemu što ova mlada devojka radi, čine je idealnom kandidatkinjom za MISIJU koju ima u Berlinu.

U okviru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije sprovodi se dopunska nastava na srpskom jeziku za decu u inostranstvu, uzrasta od 7 do 14 ..

The post Nova nastavnica srpske dopunske škole u Berlinu: Marija Aleksić ima svoju MISIJU! (FOTO, VIDEO) appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article