Noma, možda i najbolji restoran na svetu vraća se na scenu kao vinski bar

199

Kako se mere protiv koronavirusa polako ublažavaju, jedan od najboljih restorana na svetu, Noma u Kopenhagenu, objavio je da će sledeće nedelje ponovo otvoriti vrata za goste i da će imati potpuno novi koncept – Noma postaje vinski bar na otvorenom sa samo dva hamburgera na meniju

Restoran Noma je zatvorio svoja vrata sredinom marta zbog pandemije virusa Covid-19. Danska počinje ponovo da otvara svoje granice, ali i svoje restorane, međutim, ugostiteljstvo više neće biti isto, bar ne u nardenih par godina, o čemu govori i novi koncept Noma restorana.

View this post on Instagram

What crazy and uncertain times. Copenhagen is about to reopen it’s restaurants. And so will Noma. However before we reopen Noma as we know it. We will transform into a no reservation, drop in only, wine and burger bar. We feel in the first phase of the reopening that we want to be open for all. We need to heal, So let’s have a glass and a burger, you’re all invited. See link in bio, and btw the pic is our cheese burger but we will also serve vegetarian options.

A post shared by Rene Redzepi (@reneredzepinoma) on

Danci ali i svi ostali imaće priliku da ponovo uživaju u čarima fajn dajninga, međutim, njihovo iskustvo će biti u velikoj meri ograničeno. Usluga će i dalje biti na vrhunskom nivou, kao i ponuda u restoranu, s jednom bitnom razlikom. Restoran neće raditi uobičajeno, on će u stvari biti transformisan u vinski bar gde će vrhunska nordijska gastronomija po kojoj je i poznat ovaj restoran biti u formi 2 burgera, i to u formi “običnog” sa mesom i vegetarijanskog burgera, uz malu opasku, to je ipak Noma, tamo ne postoji ništa “obično”.

Osim toga, kako ističu, neće više biti stolova i klasičnog restoranskog iskustva, Noma postaje hibrid restorana i bara, sa jednostavnom i vrhunskom hranom koja se jede “s nogu”. Ovakva praksa će sigurno biti usvojena širom sveta, nova pravila igre zahtevaju nove ideja, a ovakva ideja je vredna pažnje.

Original Article