Nikitine bravure za istoriju

75

Na stranicama „Vesti“ nedavno smo objavili feljton „Istorija srpskog sporta na Petom kontinentu“ i u nekoliko nastavaka pisali i o sjajnim igrama i velikim uspesima Futskrej Džasta. Mnogi naši čitaoci, pogotovo stariji poklonici fudbala koji su navijali za ovaj slavni klub, tom prilikom setili su se golmana Zorana Nikitovića, koji je godinama bio jedan od najboljih igrača ove ekipe. Čudesnim intervencijama bio je najzaslužniji za mnoge pobede, pa je važio i za jednog od najboljih čuvara mreže u celoj Australiji.
Popularni Nikita i danas živi u Melburnu u kojem se 1987. oženio suprugom Lindom, sa kojom ima dvoje dece, sad već odrasle, kćerku Natali (33) i sina Branka (25).
A, baš kao i u slučaju proslavljenog Milana Ivanovića, koji je sa Crvenom zvezdom došao na pripreme u Australiju, ne sanjajući da će ova zemlja biti njegova sudbina, i Zoran Nikitović je prošao sličan put. On je, naime, na Petom kontinentu boravio još 1978. godine s Partizanom, a život je hteo da mnogo godina kasnije ..

The post Nikitine bravure za istoriju appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article