Nežna i romantična strana Nemačke

65

Romantični put je čuvena turistička ruta u Nemačkoj koja se pruža kroz nekoliko Nemačkih saveznih pokrajina, put na koji turisti ne kreću zaljubljeni, već se takvi sa njega vraćaju

Romantični put, nežna strana Nemačke

“Romantični put” predstavlja put koji povezuje najromantičnije predele i mesta u Nemačkoj, i nastao je 1950. godine, tokom ekonomske obnove Nemačke nakon Drugog svetskog rata. Prilikom izgradnje puta ova zemlja je prepoznata kao zemlja neverovatnih istorijskih, prirodnih i kulturnih vrednosti, pa se tokom njegovih skoro 400 kilometara koliko se pruža mogu videti neka od najdragocenijih blaga ove zemlje.

Romantični put, nežna strana Nemačke

Ovaj put povezuje sve dragocenosti Nemačke od grada Vircburg na reci Majni u severnoj Bavarskoj do Fisena, i do čuvenog dvorca dvorca Nojšvanštajn. Ako se ove dve lokacije uzmu za početnu i završnu tačku, između njih se nalaze bajkovita srednjevekovna mesta, dvorci i utvrđenja, kao i romantični gradovi.

Nežna i romantična strana Nemačke

Na ovo putovanje možete krenuti uvek, i obići celu rutu odjednom, ili je podeliti u etape. Ono što nikako ne smete propustiti su gradovi Vircburg, Augsburg, Rotenburg ob der Tauber, Dinkelsbil, i dvorac Nojšvanštajn. Posebno se svojom istorijom i lepotom ističe Rotenburg ob der Tauber, i dolina reke Tauber, grad star više od 1 milenijuma, očuvan i ponosan.

Ova turistička tura je popularna u letnjim mesecima, i leto je neko idealno vreme da se upustite u istraživanje romantike u Nemačkoj. Nije previše toplo, ima zaista šta da se vidi, a za sve ostalo tu su veseli Nemci, rado će vam izaći u susret ukoliko vam nešto zatreba.

Original Article