Nevolja ujedinila volontere iz cele Hrvatske

36

Majske Poljane su mesto koje je ovih dana neprekidno u hrvatskim medijima, iz veoma tužnog razloga, u razornom zemljotresu magnitude 6,3 Rihtera koji je 29. decembra pogodio područje Gline, Petrinje i Siska, u ovom selu živote je izgubilo petoro meštana. Velika je i materijalna šteta. Gotovo sve kuće su uništene, a gde koja je ostala čitava ili samo malo napuknuta.

Na poziv Akademskog udruženja srpske omladine „Josif Runjanin“ i Mirka Sužnjevića iz Donjeg Selišta na Baniju su u nekoliko automobila stigli volonteri iz Borova, Vukovara, Negoslavaca, Bršadina i Pačetina. Prolazeći kroz Hrvatsku Kostajnicu naišli smo na ljude koji sede ispred kuća iz straha da ih novi potencijalni razorni zemljotres ne zatekne nespremnim. U tom delu Banije već su se nazirale posledice zemljotresa, a kako se on ne nalazi na glavnoj saobraćajnici između Zagreba, zapada države i Gline kroz ova sela gotovo da niko i nije prošao, niti upozorio na posledice razornog zemljotresa.

Kostajničani su nas posavetoval..

The post Nevolja ujedinila volontere iz cele Hrvatske appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article