Netaknuti hrvatski wellness raj

62

Lošinj je poznat kao lekovito ostrvo, neverovatan kvalitet vazduha i 2.600 sunčanih sati godišnje čine ga izuzetnim okruženjem za odmor i boravak, i to je mesto na kom se leči i duša i telo

Čim stignete na Lošinj, obuzima vas osećaj blagostanja. Svež morski vazduh prožet aromom bora, šetnja po zavijenim šetalištima pored mora i šum talasa koji se lome preko stena omekšaće i najgrublje srce, odmoriće i najumornije telo. Kristalo čisto more u kombinaciji sa intenzivnim mirisom ostrvskog bilja su zaštitni znak Lošinja. Aromatično bilje poput ruzmarina, žalfije i lovora nagoveštavaju dugu ostrvsku wellness prošlost.

Lošinj je smešten u Kvarnerskom zalivu na severnom Jadranu, i ima jednu od najblažih jadranskih klima zbog planinskog lanca koji štiti obalu i ostrva od hladnih severnih vetrova. Najveća ostrvska naselja su Mali Lošinj i Veli Lošinj, a posebna mikroklima koja vlada danas je poznata pod nazivom “Kvarnerski efekat” i on nudi prirodno ozdravljenje. Oko 2.600 sati godišnjeg sunca, visok kvalitet vazduha, terapeutske aerosoli sa mora i visoke koncentracije soli u Jadranskom moru čine ovo hrvatsko ostrvo jedinstvenim za posebno „restartovanje“ organizma.

Lošinj je savršeno je mesto za ljude sa respiratornim problemima zbog jedinstvene kombinacije čistog vazduha koji ima optimalnu vlažnost i temperaturu, a zasićen je česticama morskih soli i esencijalnih ulja biljaka.

Osim toga, ovde je po prvi put u ovom delu Evrope pokrenta i talasoterapija na bazi morske vode prilikom lečenja pacijenata, a studije su pokazale da je mineralni sastav Jadranskog mora 7-14% veći od onog u prosečnoj morskoj vodi, jer je ovde voda tekla kroz stene koje su bogate mineralima. Ova čista i visoko slana morska voda koristila se za razne medicinske bolesti. Ovde možete dobiti kupke sa sa hladnom i toplom morskom vodom, sunčane i vazdušne kupke.

Ovo ostrvo nije samo wellnes ostrvo, to je ostrvo sa bogatim turističkim sadržajem, i bez obzira što nikom praktično nije usput, na njega dolaze turisti iz celog regiona upravo zbog toga, zbog odsustva gužve, zbog prijatnog osećaja koji pružaju ljubazni domaćini, i zbog odlične prirode koja je ovde još uvek netaknuta, i koja nesebično pruža utehu i lek.

Original Article