Nešto drugačija modna revija vratila Vukovarčane u prošlost

112

Navikli smo da na modnim revijama gledamo najnovije trendove u svetu mode, pa čak i neke futuristički dizajnirane kreacije. Organizatori Revije narodnih nošnji ovoga puta su nas vratili u prošlost i pokazali kako su se oblačili naši preci, bilo da su živeli u selu ili u gradu.

– „Koreorevija“ koja je bila održana pre dve godine se razlikuje od ove Revije narodnih nošnji, po tome što je bila prikazana kroz klasične koreografije, odnosno igru i ples. Ovo danas je jedna klasična modna revija narodnih nošnji s obzirom na to da „Sloga“ ima veliki broj nošnji u svom fundusu. Ovde prikazujemo 18 muških i ženskih kompleta koje su naši preci nosili korz prošlost. Naravno da mi toga imamo još, ali program bi onda duže trajao pa smo malo skratili – priča predsednik KUD-a „Sloga“ Branislav Bijelić.

Ovo je još jedan u nizu događaja u okviru „Festivala mladih“ koji se održava treću godinu za redom, ali i obeležavanja stote godišnjice ovog vukovarskog KUD-a. Na vukovarskom području ovo je jedan pri..

The post Nešto drugačija modna revija vratila Vukovarčane u prošlost appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article