Nemački “Špigel”: Vučić ima zaštitnika u EU, željan je moći

85

“Nedavno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio trijumfalnu pobedu”, piše magazin Špigel u najnovijem broju: “Na parlamentarnim izborima krajem juna, njegova desnonacionalno-konzervativna Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je tri četvrtine poslaničkih mandata. No, Vučičevo radovanje fantastičnom rezultatu nije dugo trajalo”, prenosi “DW”.

“Jer, od izbora, Srbija se ne smiruje. Početkom jula, danima su trajali protesti na kojima je delom bilo nasilja. Povod su bili drastično povećanje broja inficiranih koronom i loše predsednikovo i vladino upravljanje krizom. Krajem jula su hiljade lekara u jednom otvorenom apelu izrazile protest zbog loše zdravstvene politike vlasti i zatražile ostavku kriznog štaba za koronu.”

“Istovremeno su mediji otkrili detalje afere oko trgovine oružjem sa Jermenijom, koja je na unutrašnjepolitičkom planu pokazala sve dimenzije korupcije i organizovanog kriminala i donela Srbiji dilpomatski konflikt sa Azerbejdžanom. Tome treba dodati i ogorčenje ..

The post Nemački “Špigel”: Vučić ima zaštitnika u EU, željan je moći appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article