“Ne ostaju samo u jednom mestu”: Austrija odbila molbu Hrvatske

20

Ministarstvo inostranih poslova Austrije odbilo je danas molbu Hrvatske da Austrija, umesto upozorenja na putovanje za celu Hrvatsku, tu meru uvede samo za određene delove zemlje.

“O toj opciji je, naravno, razmišljano, ali je nakon razgovora sa ekspertima Ministarstva zdravlja, kabineta kancelara odlučeno da se izda upozorenje za celu Hrvatsku”, rečeno je agenciji APA u Ministarstvu spoljnih poslova Austrije.

Razlog za takvu odluku, kako dodaju, jeste da su Austrijanci mobilni i da mahom kolima odlaze u Hrvatsku, te da ne ostaju samo u jednom mestu.

Od ponedeljka u ponoć stupila je na snagu odluka o upozorenju na putovanje u Hrvatsku, na osnovu koje svi koji se iz te zemlje vrate u Austriju moraju imati negativan PCR test ili moraju da ga urade u Austriji o sopstvenom trošku.

Takođe, kao i u slučaju upozorenja na putovanje koje važzi za još 31 zemlju, među kojima su i države Zapadnog Balkana, upozoreno je da bi povratak sa destinacije koja se nalazi na listi rizičnih regiona, mogl..

The post “Ne ostaju samo u jednom mestu”: Austrija odbila molbu Hrvatske appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article