Nastupom najmlađih vukovarska „Sloga“ nastavila proslavu stogodišnjice

33

Rodna kuća Lavoslava Ružičke u centru Vukovara ugostila je najmlađe folkloraše iz okoline u okviru Festivala mladih i manifestacije Međunarodni susret dečijih folklornih grupa koju organizuje Kulturno-umetničko društvo „Sloga“. Susret je održan četvrtog oktobra, a bila je ovo prilika da deca nakon duže pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa napokon nastupe pred publikom koja je salu ispunila u onoj meri koliko je to bilo dozvoljeno uz poštovanje fizičkog razmaka.

– Hteli smo da pozovemo i društva iz Srbije i Bosne i Hercegovine, ali je bilo nemoguće zbog situacije sa granicama. Okrenuli smo se domaćim snagama, a cilj nam je svi prikažemo šta je ono što naši najmlađi rade. Svi imamo problem sa brojem te najmlađe dece i možda ćemo ih na ovaj način animirati da nam se priključe. Sve što radimo, radimo zbog očuvanja tradicije, kulture i srpskog folklora, a ko će sve to jednog dana naslediti ako ne upravo ti naši najmlađi – ističe predsednik KUD-a „Sloga“ Branislav Bijelić i dodaje da ov..

The post Nastupom najmlađih vukovarska „Sloga“ nastavila proslavu stogodišnjice appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article