Naše malo Filipu znači mnogo

71

Tužne sudbine ljudi, a posebno dečje patnje ne mogu da ostave ravnodušnim plemenite ljude, čak ni u trenucima kad vladaju epidemije i pandemije poput ove najnovije, virusne, koja se proširila na meridijane celoga sveta – piše u apelu Udruženja Srba Hercegovine u Melburnu.
U obraćanju plemenitim čitaocima „Vesti“ oni podsećaju da „patnjama i brigama, siromaštvu i zdravstvenim nevoljama nikad kraja“ i ukazuju na tešku sudbinu Filipa Tomovića kome je hitno potrebna pomoć.
„I sudbina Filipa Tomovića, rođenog 1997. godine, koji boluje od autizma, gotovo je potvrda stare narodne poslovice kako zlo kad dolazi – ono ne dolazi usamljeno. I Filipova majka Biljana Lazarević Tomović rođena je gluvonema u Bijeloj kod Konjica, od oca Mirka i majke Gose Lazarević. Rat je dočekala na kućnom pragu, a kasnije se udala u Mojkovcu. U braku i iz ljubavi rođeno je na žalost autistično dete koje, da stvar bude još gora, boluje od niza drugih oboljenja“, stoji u apelu koji je „Vestima“ prosledio veliki humani..

The post Naše malo Filipu znači mnogo appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article