Narodne sportske igre bez takmičara iz inostranstva

78

Ovogodišnji 10. po redu Ozrensko-posavski višeboj okupio je u nedelju u Borovu više od 180 takmičara koji su se nadmetali u desetak disciplina. Iako vreme nije baš obećavalo, sve je ipak prošlo u najboljem redu. Kiša se strpila i sačekala veče pa takmičenje nije dovedeno u pitanje.

– Bilo je predviđeno da ovde dođu i naši gosti iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije ali zbog problema sa koronavirusom bili su prinuđeni da odustanu. Na sreću, vreme nas je poslužilo pa smo uz domaće snage ovu manifestaciju uspešno priveli kraju i u svim disciplinama smo dobili pobednike. Sve su discipline na svoj način zanimljive i narod i učesnici dobro su se zabavili, a to oje najvažnije – rekao je predsednik ZUSOP-a Rajko Lukić.

U starim narodnim sportovima nadmetalo se i staro i mlado, i žensko i muško. Mali fudbal, balotanje, nošenje jaja u kašiki, skakanje u džaku, skok u dalj iz mesta i navlačenje štapa su discipline u kojima su učesnici odmeravali snagu i umeće, ali najatraktivnije su svak..

The post Narodne sportske igre bez takmičara iz inostranstva appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article