Narodna poslanica Sanja Lakić obišla Srbe u Hrvatskoj

73

Radna poseta srpskoj zajednici u Hrvatskoj narodne poslanice u Skupštini Republike Srbije Sanje Lakić započela je obilaskom Eparhije osečkopoljske i baranjske gde se, zajedno sa direktorom Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnoom Gujonom sastala sa episkopom Heruvimom.

Vladika Heruvim, Arno Gujon i poslanica Lakić pričali su o položaju srpske zajednice u Hrvatskoj i svim stvarima strateški važnim za ostanak i opstanak srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištima.Tema sastanka bio je i nedavni zemljotres na području Petrinje i Gline i način na koji pomoći ljudima koji su ostali kako bez krova nad glavom, tako i bez svojih hramova.

– Episkop Heruvim ugostio nas je u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Dalj Planini, gde smo prisustvovali svečanom Božićnom jutrenju i Svetoj arhijerejskoj liturgiji. Čitav dan proveli smo u Dalju, Dalj Planini i mestu Trpinja gde smo se upoznali sa svim onim običajima koji su karakteristični za srpsku zajednicu u tom delu Hrvatske. Uje..

The post Narodna poslanica Sanja Lakić obišla Srbe u Hrvatskoj appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article