Nakon korona pauze deca napokon zaigrala kolo pred publikom

100

Kako bi ublažili nedostatak manifestacija, ali pre svega kako ne bi izneverili male folkloraše koji su primorani da od marta propuštaju nastupe i priliku da pokažu šta sve umeju, KUD „Branislav Nušić“ iz Borova organizovao je smotru koja je održana umesto tradicionalne međunarodne manifestacije „Đeram – deca čuvari tradicije“.

– Pokušali smo da ispunimo obećanje našoj deci i zato smo umesto tradicionalne manifestacije Đeram organizovali smotru folklora. Okupili smo svu našu decu koja su podeljena u tri skupine, kako igrače tako i tamburaše, da se predstave pred domaćom publikom. Osim toga imamo i goste. To su KUD „Mladost“ iz Trpinje i KUD „Vaso Đurđević“ iz Bršadina kao i plesna grupa „Venera“ iz Vukovara. Iako je planirano da se nastupi održe na letnjoj pozornici nažalost vreme nam nije išlo „na ruku“ i deca će nastupati u kino sali gde ćemo strogo voditi računa o propisanim merama, o fizičkoj distanci, dezinfekciji ruku, obaveznim zaštitnim maskama za lice i svim epidemiološkim mer..

The post Nakon korona pauze deca napokon zaigrala kolo pred publikom appeared first on Srpska dijaspora | Vesti iz dijaspore i o dijaspori.

Original Article