Najzdravije države za život: Slovenija na četvrtom mestu, a gde je Srbija?

153
najzdravije-drzave-za-zivot:-slovenija-na-cetvrtom-mestu,-a-gde-je-srbija?

Internet stranica money.co.uk sprovela je istraživanje na temu najzdravijih okruženja za život na planeti, odnosno najzdravijih država. Iz zemalja regiona, Slovenija se nalazi na visokom četvrtom, dok je Srbija na devetnaestom mestu

Istraživanje koje su najzdravije države za život je sprovedeno na globalnom nivou, i u obzir su uzeti svi faktori koji mogu uticati na kvalitet života ljudi, počevši od posledica pandemije koronavirusa, pa do ostalih svakodnevnih faktora, kao što su nivo gojaznosti građana, životni vek, troškovi života, nivo zagađenja ili bezbednost.

Slovenačka Istra, i posao i odmor, saznajte više.

U okviru poslednjeg istraživanja, dodati su kriterijumi kao što su dostupnost zdravstvene zaštite i broj medicinskih sestara za mentalno zdravlje, socijalnih radnika, psihijatara i psihologa u svakoj zemlji. Istraživanje je takođe uključivalo i prevenciju poremećaja mentalnog zdravlja i zavisnost o drogama, kao i ukupne zdravstvene izdatke u zemlji.

Najzdravije države za život u 2022. godini

Na osnovi istraživanja money.co.uk, najzdravija država je Japan, koju odlikuje pozitivna kolektivna svest o životu. Na drugom mestu je Švajcarska, za koju kažu da ima ubedljivo najzdravije okruženje za dugovečan život. Na trećem mestu se nalazi Kuba.

Od zemlja okruženja, najbolje rangirana je Slovenija na četvrtom, Hrvatska je na šestom, dok se Srbija nalazi na 19. mestu. Crna Gora je na 20. mestu na listi.

Lista najzdravijih 10 država za život izgleda ovako:

1. Japan

2. Švajcarska

3. Kuba

4. Slovenija

5. Jermenija

6. Hrvatska

7. Finska

8. Poljska

9. Belgija

10. Italija

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Ovaj članak Najzdravije države za život: Slovenija na četvrtom mestu, a gde je Srbija? se pojavio prvo na TU magazin.